Resultats de la cerca frase exacta: 325

Diccionari de la llengua catalana
21. exportar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Transportar i vendre (béns i serveis) a un país estranger. Catalunya exporta vi, teixits. [...]
22. porto
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi, generalment negre, de la zona compresa entre els rius Douro i Corgo a Portugal. [...]
23. traguinyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirada curta de vi, d'aigua, etc. Fes un traguinyol d'aquest moscatell tan bo. [...]
24. botam
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de botes, especialment les que contenen la provisió d'aigua, vi, etc., d'una nau. [...]
25. sangria
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda refrescant feta a base de vi, llimona, taronja i trossos de fruita, sucre, licors, etc. [...]
26. oblata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Quantitat que es donava per a les despeses de vi, d'hòsties, de cera i d'ornaments per a dir les misses. Pa i vi oferts pel sacerdot abans d'ésser consagrats. [...]
27. libar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vessar (vi, mel, llet o altre líquid), a terra o sobre la víctima d'un sacrifici en honor a una divinitat. Beure un petit glop (de vi, de licor, etc.). Xuclar suaument (el suc d'una cosa). Un insecte, xuclar (el nèctar de les flors). [...]
28. dorca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gerra o càntir de terrissa, de fusta o de metall on es guarda aigua, oli, vi, llet, etc. [...]
29. descuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fet de descuidar-se d'alguna cosa. No s'ha recordat de comprar el vi: ha estat un bon descuit. [...]
30. rapejar 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Destriar la rapa (del raïm trepitjat) de la pellofa o de la molla. El vi, tenir gust de rapa. [...]
Pàgines  3 / 33 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>